https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/paspoort-en-identiteitskaart/eisen-pasfoto-paspoort-id-kaart

Pasfoto's

Verlenging rijbewijs online aanvragen | RDW
Wanneer je je Nederlands rijbewijs moet verlengen en staat ingeschreven in een gemeente die deelneemt aan "Digitaal aanvragen rijbewijs", dan kun je bij Van Rijt Optiek rechtstreeks op de website van de RDW deze aanvraag indienen. Van Rijt optiek is een RDW erkende fotograaf en kan om die reden je begeleiden in dit proces.

De voorwaarden
U vraagt een verlenging van uw rijbewijs of een categorie-uitbreiding aan.

U staat ingeschreven bij een gemeente waar online verlengen mogelijk is.
U heeft een geldig paspoort, rijbewijs of identiteitskaart met een chip. Alle paspoorten en identiteitskaarten bevatten een chip. Rijbewijzen uitgegeven na 14 november 2014 bevatten een chip.
U bent in het bezit van een Android smartphone (versie 6.0 of hoger) of een iPhone (model 7 of hoger en iOS versie 13) met NFC chip lezer. 

U heeft op uw mobiele telefoon een DigiDapp met extra zekerheid over uw identiteit
Rijbewijs altijd meenemen en geldig e-mailadres doorgeven.


Hoe werkt het? 

Voldoet u aan alle genoemde voorwaarden dan regelt u in 3 stappen de verlenging van uw rijbewijs. Wanneer u niet voldoet aan alle genoemde voorwaarden, ga dan naar de gemeente waar u staat ingeschreven.

Stap 1 Pasfoto maken

Voor het verlengen van uw rijbewijs heeft u een digitale pasfoto nodig, gemaakt bij een door RDW erkende fotograaf.
Kosten bij van Rijt optiek, digitaal aanvraag + 4 pasfoto's € 25,-

Stap 2 Online aanvragen

Nadat u van RDW een bericht van goedkeuring heeft ontvangen, zodra u zich zelf kan legitimeren via DigiD app dan vraagt uw rijbewijs online en kunt u betalen.
Verlengen rijbewijs bij RDW kost € 40,65

Stap 3 Rijbewijs ophalen
 
U krijgt per mail bericht van RDW wanneer u uw rijbewijs kunt ophalen.

Problemen met uw aanvraag?
Mocht u problemen ondervinden tijdens uw aanvraag, dan kunt u contact opnemen met RDW Klantenservice. Voor vragen over inloggen met uw DigiD kunt u contact opnemen met DigiD.

Let op!

De RDW stelt voorwaarden aan het verlengen van het Digitaal Rijbewijs. Van Rijt Optiek heeft geen inzicht of u (volledig) aan deze voorwaarden voldoet. Mocht de RDW het digitaal verlengen niet accepteren dan kan Van Rijt Optiek hiervoor niet aansprakelijk worden
gehouden en geen mogelijkheid tot restitutie.

Website RDW